Monday, 15 July 2013

Kueh seri muka

Posted by mrs maryam at 17:11 0 comments

Assalamualaikum.

Seronoknye smlm 1st time buat kueh seri muka. Jadi. Sedap. Cuma buat half adunan dr resepi asal. Ni pun gara2 request cik abg na mkn. Tau2 je la kuih kat bazar mcmana kan. Kalau ad rezki dptla yg sdap, tp harga... mak aiii...  paroq sungguh!

Credits to akak ni at http://www.resepidaria.com/2011/10/seri-muka-pandan.html

P/S : Guna half je sume bahan2 dlm resepi ni tp xpkai pandan paste, pkai pandan ori j. Kna guna 1 bji telur je kot baru layer hijau lg cantik, tp rasa dia mmg sdap.

Sunday, 7 July 2013

Testing tanam lebihan sayur masakan

Posted by mrs maryam at 00:27 0 comments

Assalamualaikum

Sekarang d waktu senggang, rajin maen and cuci mata kat Pinterest. Semangat gardening bertambah bile tgk blog2 kawan2 yg rajin bkebun. Baru tau certain food scrap dari dapur ble d tanam balik. Ad tjumpa kat pinterest, tanam carrots, celery, bawang dan mcm2 dari scrap dapur. Teruja nak test tanam celery and carrots. Bawang merah, kunyit, cili, tomato mmg da biasa tanam pkai apa yg bli d dapur tuk masakan. Nantikan carrots and celery ye. Hopefully fruitful la kn.

P/S : xsabar nak tgk hasilnye ♥

Tuesday, 2 July 2013

Khatam Al-Quran di bulan Ramadhan kali ni

Posted by mrs maryam at 06:09 0 comments
Assalamualaikum

Tinggal beberapa hari saja bgi menyambut bulan Ramadhan. Tidak mustahil untuk khatam al-quran dalam masa 30. Kita boleh praktikkan juga pada bulan-bulan lain. Masa bulan Ramadhan inilah masa kita menambah sebanyak pahala yg boleh, berganda2 masa ni dpt pahala. Dosa pun memang xtrkira selama 31 tahun ni. Hopefully dpt masuk ke Jannah mu Ya Allah.

Mari kite test cara na khatam ni ♥


Monday, 1 July 2013

Dinner with homemade sizzling yee mee

Posted by mrs maryam at 19:38 0 comments

Assalamualaikum

Dinner with homemade sizzling yee mee dgn leftover apa yg ad dlm peti sejuk. Mee + Daging + cendawan + telur only. Kuah siap in a pot then masak mee plus telur n gravy with pemanggang ajaib. Sodap! Huhu ♥

Thanx to this blog ->
http://kellazule.blogspot.com/2011/12/assalamualaikum.html

P/S : sedap ngetes pemanggang ajaib ni... huhu~

Click! Tabung SYARIF

 

m.e.o.w + i.n.g Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting